לחם בירה

לחם בירה

   היתה תקופה ש

כמו לכל אחת / אחד, בנוסף לכובע: אפרת בנור, מטפלת בשיאצו ובדיקור סיני, אני עוד כל מני.. למשל, היתה תקופה שהכנתי לחם שאור.

מתחילה אותו בעצמי – קמח, מיים – משאירה על השייש, מחכה ומצפה לחמצמצות שתגיע לעיניים דרך האף.

לעתים הייתי מוסיפה אגס, בעצת אילה. באדיקות הייתי מאכילה את השאור, לשה, מניחה עד שיכפיל עצמו וחוזר חלילה.

בקיץ, כל התהליך הרבה יותר מהיר. תענוג לאכול ולדעת מה יש בו בדיוק!

 

השבוע, גיליתי שנגמר לי הלחם שאני אוהבת ( שיפון עם אגוזים של "לחם הארץ" ).

נזכרתי באורן, חברתי הטובה שלימדה אותי מזמן להכין "לחם בירה" .

המתכון המקורי היה שקית קמח אסם תופח מאליו ובקבוק בירה. על זה אפשר לשחק עם תוספות.

מאחר ואני נמנעת מקמח לבן – זה מה שעשיתי ויצא מעולה!!

2 כוסות קמח שיפון,

כוס וחצי קמח מלא

אבקת אפיה

כף שטוחה של מלח

3 כפות סוכר חום ( אפשר סילאן / דבש )

תערובת כיפית של זרעים ואגוזים ( חופניים )

בקבוק בירה לבנה ( 330 מ"ל )

מערבבים הכל. יוצאת עיסה דביקה משהו.

מעבירים לתבנית לחם ששומנה וקומחה.

אני אוהבת לשים למעלה קצת חמאה מומסת, מלח גס, זרעי קוסברה וקצח – משובב את העין והלשון גם יחד!

להכניס לתנור שחומם מראש. חום של 180, 50 דקות. מוכן כאשר הקיסם יוצא יבש.

אחרי שמתקרר, לפרוס פרוסות דקות . לשמור בקרור.

(הוצאתי מהמקפיא כדי לצלם.. )

*אם רוצים לחם על גוון מתוק, להחליף את הבירה הלבנה במאלט.

*אפשר לשחק עם הקמחים – קמח תירס / ממליגה / מלא / שיפון / כוסמין וכו'..

 

.

 

מוזמנים לתבל את הלחם עם טיפול שיאצו / דיקור סיני.

טיפול שיאצו, דיקור סיני

ליצירת קשר:

אפרת בנור, מטפלת בשיאצו ובדיקור סיני , צלצלו:054-4525259

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *